Martijn Scheen.jpg

Martijn Scheen 

logos-partners_0000s_0019_WUR.png

Wageningen University & Research 

Martijn Scheen is sinds oktober 2018 Corporate Director HR van de Wageningen University & Research (WUR). Voordat Martijn in Wageningen startte, werkte hij bijna 17 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen in verschillende HR-rollen. Zijn laatste functie bij NS was Directeur HR NS Commercie en NS Groep. Martijn studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit. Hij studeerde af in de studierichting Management & Organisatie met een afstudeerscriptie uitgevoerd bij Shell Turkije. Na zijn studie startte hij zijn loopbaan bij &Samhoud Consultancy en werkte vervolgens een paar jaar bij het UMC Utrecht voordat hij naar NS ging.

 

10.30 - 10.55 uur

Martijn Scheen, WUR: Matchpoint koppelt medewerker aan werk in coronatijd

Een virtuele plek waar tijdelijke werkzaamheden worden aangeboden, die vervolgens met medewerkers ‘gematcht’ worden die door de corona-maatregelen tijdelijk hun eigen werk niet kunnen uitvoeren. Dat is de kern van Matchpoint, dat begin april is opgezet bij de WUR naar aanleiding van de coronacrisis.

 

De universiteit vergroot hierdoor de (interne) mobiliteit door het verzorgen van interne verplaatsingen met bijbehorende begeleiding. Het doel is om loopbaanbeweging binnen de organisatie te bevorderen, waarbij de medewerker centraal staat. Bijkomend voordeel is dat het kosten bespaart, omdat er geen externe inhuur nodig is en extra capaciteit snel beschikbaar komt. Martijn Scheen laat in deze sessie zien hoe HR op deze manier de interne mobiliteit in een stroomversnelling heeft gebracht.