Florien de Nijs -2384.jpg

Florien de Nijs 

exact-logo.png

Chief Human Resources Officer 

Exact

Florien is Chief Human Resource Officer bij softwarebedrijf Exact. Eerder bekleedde ze jarenlang functies in HR bij onder meer Ordina, KPMG en KPN. Ze is gespecialiseerd in cultuurtransformatie en heeft daarnaast ervaring in marketing en sales. Ze heeft haar MBA-opleiding voltooid aan de Erasmus Universiteit. 

 

10.30 - 10.55 uur

Florien de Nijs, Exact: ‘Omdenken in HR’

Een verklede koe tegen het lijf lopen? In coronatijden kan het je zomaar gebeuren op het Exact-hoofdkantoor in Delft. ‘Carla The Corona Cow’ is in het leven geroepen door de HR-afdeling. Doe je het goed, dan kan ze je trakteren op een koetjesreep. En als je het niet goed doet? Dan krijg je een kaartje met daarop de tekst: ‘Boe – stay alert, stay safe’. Zomaar een voorbeeld van hoe Florien de Nijs aankijkt tegen de rol van HR in deze bijzondere tijden.


Ze benadert HR in termen van ‘omdenken’ en ‘denken in mogelijkheden’. Hoe kun je het toch een beetje leuk houden voor de medewerkers, ondanks alle corona-malaise? In de zomer werd de parkeerplaats naast het kantoorpand volgestort met zand. Een paar parasols en tafeltjes… en je creëert een strandervaring voor je medewerkers! In deze sessie neemt Florien je mee in de transformatie die ze vanuit HR heeft ingezet voor een nog betere employee experience.